Фріз закликала ветеранів долучатись до збірної Invictus Games

Фріз закликала ветеранів долучатись до збірної Invictus Games

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз закликала ветеранів долучатись як до національної збірної "Ігор нескорених", так і до комісії з обрання складу збірної на ці змагання 2020 року.

Про це вона заявила на брифінгу в середу, 5 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закликаю всіх ветеранів долучатись активно не лише до участі у відбіркових іграх, а й до комісії, для того, щоб ми спільно, публічно мали можливість сформувати команду, яка буде гідно представляти Україну на "Іграх нескорених-2020", - зазначила вона.

Фріз також публічно перепросила за скандал навколо збірної Invictus Games минулого року: "Я публічно хочу принести свої вибачення всім, хто мав можливість бути ображеним з приводу негідної ситуації, яка дозволила "кинути тінь" на команду збірної України в минулому році. Своїм ім'ям та ім'ям нашої команди гарантую, що наступні Ігри - як відбіркові, так і формування команди - будуть відбуватись за іншими принципами".

"Також хотіла б зазначити, що одним із головних принципів в цьому році буде чітке усвідомлення всіма організаторами головної мети формування команди - це не медалі. “Ігри нескорених” - це про інше. Це про те, як наші воїни, наші захисники продовжують не коритись долі та обставинам, а йти вперед", - додала міністр.

Читайте також: Уряд передав організацію Invictus Games Міністерству у справах ветеранів

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, в одного із призерів "Ігор нескорених" 2018 року Олександра Бєлобокова не бойова травма, а побутова. В той же час в Організаційному комітеті “Ігор нескорених” в Україні це спростували в офіційній заяві.

Ігри нескорених (Invictus Games) - це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани у таких видах спорту, як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-