Понад 93% випускників медвишів успішно склали

Понад 93% випускників медвишів успішно склали "КРОК 2"

Укрінформ
Випускний іспит “КРОК 2” успішно склали понад 93% випускників медичних вищих навчальних закладів.

Про це на прес-конференції поінформував в.о. директора ДО “Центр тестування при МОЗ України” Едуард Рубін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У тестуванні, що проводилося 21 травня, взяли участь 7143 студентів із 20 закладів вищої освіти. З них 6656 студентів-медиків (93,2%) успішно склали ліцензійний інтегрований іспит «Крок 2. Загальна лікарська підготовка». Це іспит, який студенти проходять на випускному курсі як частину державної атестації”, - сказав Рубін.

За його словами, результати цьогорічного тесту не відрізняються від показників попередніх років, хоча відсоток тих, хто не склав іспит, є трохи вищим.

“Більшість студентів, які не склали “Крок 2”, були на такому іспиті вперше. Це 362 студенти з 487. Вони матимуть можливість повторно пройти тест наступного року. Ще 125 з 236 студентів, які складали іспит повторно, вже вдруге не змогли скласти “Крок 2”. Згідно з нормами, ці студенти зможуть повторно скласти “Крок 2” після проходження повторного навчання”, - заявив Рубін.

Читайте також: На зміни в екстреній медицині цьогоріч заклали мільярд - Супрун

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня 2019 року студенти-медики 6 курсу протестували проти "складних тестів". У свою чергу МОЗ заявляє, що зміни у медичній освіті – відповідь на запит суспільства: 87% українців вважають, що випускний іспит на отримання диплому медика у навчальних закладах має бути складним (52% - дуже складним, 35% - скоріше складним).

Екзаменаційні завдання КРОК складають викладачі закладів вищої освіти, експерти Центру тестування. Зокрема до екзаменаційного буклета Кроку 2–2019 були включені питання від 152 авторів. Відбір тестових завдань до екзаменаційного збірника здійснюється експертами Центру тестування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-