На зміни в екстреній медицині цьогоріч заклали мільярд - Супрун

На зміни в екстреній медицині цьогоріч заклали мільярд - Супрун

Укрінформ
На зміни у сфері екстреної медицина на 2019 рік було закладено 1 млрд грн.

Про це у інтерв’ю ВВС сказала в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Уже є стратегія змін, які будуть відбуватися в екстренці. На ці зміни на 2019 рік було закладено 1 млрд грн. Пілотний проект працюватиме у п'яти областях України (Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській) та в Києві. Перший етап - це навчання. Співробітники проходитимуть підвищення кваліфікації, буде нова професія - парамедики, й буде підвищення зарплати”, - сказала Супрун.

Вона поінформувала, що кошти розподілено на 5 пілотних областей і Київ, щоб там почали проводити тендери і закуповувати машини.

“Гроші у них є. Далі питання за місцевими радами - оголосити тендер, купити машини. Області з пілотного проекту мають до кінця року закупити машини і навчити людей. Ті ж області, які досі не мали диспетчерської системи, яка є системою GPS, отримали гроші. Вони мають закупити ці системи і впроваджувати їх у себе. Долучитися до Державної програми Централь 103, яка збирає всі виклики швидкої”, - зазначила Супрун.

Читайте також: Супрун розповіла лікарям, в кого вимагати підвищення зарплати

Вона заявила, що наступного року більше областей будуть отримувати і обладнання, і машини.

“Ми плануємо, що за три роки має повністю оновитися система. Співпрацюємо з поліцією, МВС і Нацгвардією, в них будуть гелікоптери. Вони погодилися нам допомагати з евакуацією пацієнтів. Але не можна за один день закупити стільки диспетчерських, перевчити стільки персоналу”, - наголосила урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-