Супрун розповіла лікарям, в кого вимагати підвищення зарплати

Супрун розповіла лікарям, в кого вимагати підвищення зарплати

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун закликала українських медиків вимагати збільшення заробітних плат у головних лікарів медичних закладів або у керівників місцевої влади.

Про це вона сказала в інтерв’ю ВВС.

“Ми даємо всю інформацію. Кожен лікар може побачити на сайті НСЗУ, скільки коштів приходить у лікарні за тих пацієнтів, які підписали з ним декларації. Коли лікарі колективно прийдуть до свого головного лікаря і скажуть, у мене 1,5 тис. пацієнтів і я приношу кожного місяця 50-60 чи 100 тисяч гривень, а моя зарплата ось така... Це вже відповідальність на місцях”, - наголосила Супрун.

Вона також закликала лікарів звертатися до керівників місцевої влади, якщо головний лікар не хоче підвищувати їм заробітну плату.

Читайте також: Супрун заявляє, що лишиться в Україні у разі звільнення

“Лікарі мають йти до власника закладу, райради і сказати власнику, що головний лікар нам не платить, що це проблема. Вони можуть запитати: "Ви хочете, щоб ми залишилися? Чи ви хочете, щоб в іншому районі нам дали 15-25 тисяч гривень і ми переїдемо?", - сказала Супрун.

Вона підкреслила, що власниками лікарняних закладів є громада.

“Ми дали лікарям всю інформацію, ми дали їм незалежність. Вони можуть підписати новий колективний договір. Міністерство не є власниками медзакладів, а громада є. Підіть до мерів, до райрад і скажіть їм, що це відбувається. Багато чого залежить від самих лікарів”, - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-