Переяславська трагедія: Аваков підтвердив, що підозрювані копи не пройшли переатестацію

Переяславська трагедія: Аваков підтвердив, що підозрювані копи не пройшли переатестацію

Укрінформ
Поліцейські, яких підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, були звільнені через те, що не пройшли переатестацію, але поновлені на роботі рішенням суду.

Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, це правда. Після того як у нас була переатестація особистого складу, ці поліцейські були звільнені і після цього рішенням суду поновлені на службі. ...Рішення суду, в тому числі апеляційного, було на користь цих поліцейських. Вони поновилися (на посаді - ред.)", - сказав Аваков.

У цьому зв'язку він наголосив, що такі випадки не поодинокі і стосуються близько 800 чоловік.

Водночас він заперечив, що це свідчить про провал реформи поліції.

"Це не говорить про провал реформи, це говорить про те, що на шляху до мети завжди бувають прикрі ситуації і прикрі поразки, які можуть поставити під питання будь-які досягнення. Але я вважаю, що реформа поліції йде, в тому числі, в правильному напрямку, і це не відміняє відповідальності і нашого жалю з приводу цього інциденту", - сказав Аваков.

За його словами, сьогодні було проведено дисциплінарну селекторну нараду з питання профілактики подібних випадків, зокрема щодо поведінки працівників, які перебувають не на службі.

Міністр також заявив, що у майбутньому будуть переглянуті справи тих, хто не пройшов переатестацію і поновився в поліції за судовими рішеннями.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятирічний Кирило Тлявов із Переяслава-Хмельницького помер 3 червня у київській лікарні після вогнепального поранення у голову, якого зазнав 31 травня.

Спочатку поліція поінформувала, що 31 травня під час прогулянки 5-річний хлопчик послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття і вдарився головою об камінь.

Читайте також: Аваков заявив, що не планує писати заяву про відставку

Проте під час оперативного медичного втручання у хлопчика було виявлено проникаюче вогнепальне поранення голови.

У поліції зазначали, що вдалося встановити обставини події, виявити речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина дістала травму голови внаслідок випадкового пострілу.

Були затримані двоє поліцейських, які під час інциденту перебували не на службі у стані алкогольного сп‘яніння.

Після смерті хлопчика прокуратура Київської області перекваліфікувала справу. Затриманим повідомили про підозру у порушенні п.2, 12 ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство малолітньої дитини), а також ч.2, 4 ст.296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням зброї).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-