Метро стане безпечнішим: Парцхаладзе розповів, що і коли зміниться

Метро стане безпечнішим: Парцхаладзе розповів, що і коли зміниться

Укрінформ
З 1 вересня цього року в Україні почнуть діяти оновлені Державні будівельні норми щодо будівництва метрополітену, згідно з якими в метро почнуть облаштовувати автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Ми живемо з вами у той час, коли технології та рішення дозволяють оперативно і в автоматичному режимі виявляти можливі поломки та загрози, реагувати на надзвичайні ситуації. Це дуже важливо для безпеки людей. Тому звичайно, що такі системи, у першу чергу, використовуються на важливих та стратегічних об’єктах, у місцях великого скупчення людей тощо. Метро якраз одне з таких. Тому у новому ДБН щодо метрополітенів прописано обов’язкову вимогу - передбачати ці системи при проектуванні нових або реконструкції існуючих станцій та інших споруд метро. Норма почне діяти у вересні", - розповів Парцхаладзе.

За його словами, у метро почнуть облаштовувати спеціальні датчики контролю деформації будівельних конструкцій, які дозволять автоматично виявляти загрози виникнення надзвичайних ситуацій. Після виявлення загрози датчики будуть оперативно сповіщати диспетчерські пункти.

"Крім цього, такі системи максимально виключають вплив людського фактору на виявлення загроз, що також сприяє підвищенню безпеки", - підкреслив він.

Подібні датчики будуть влаштовані відповідно до вимог ДБН “Автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення” і розраховані на можливе виявлення пожеж, замикань, затоплень, обвалів та інших ситуацій природного і техногенного походження.

Читайте також: Кінотеатри у ТРЦ проектуватимуть, враховуючи необхідний час для евакуації

Парцхаладзе додав, що в нових ДБН буде також оновлено та вдосконалено системи пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системи протидимного захисту та підпору повітря, системи автоматизації та диспетчеризації протипожежних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-