Кінотеатри у ТРЦ проектуватимуть, враховуючи необхідний час для евакуації

Кінотеатри у ТРЦ проектуватимуть, враховуючи необхідний час для евакуації

Укрінформ
Нові кінотеатри в торговельно-розважальних центрах проектуватимуть з урахуванням необхідного часу для безпечної евакуації людей.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе у Facebook.

"У нових ДБН “Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади” вдосконалено норми щодо проектування таких закладів у складі ТРЦ в частині обов’язкового урахування необхідного часу для безпечної евакуації. Тобто, чітко визначено, скільки має тривати евакуація людей з таких закладів у складі ТРЦ, щоб це було безпечно", - написав Парцхаладзе.

Він також зауважив, що час евакуації з окремої будівлі кінотеатру або кінотеатру у торговельному центрі відрізняються.

"Тому що окрім того, щоб безпосередньо вийти із глядацької зали, людині потрібно ще евакуюватися із будівлі ТРЦ, а це додаткові хвилини", - пояснив він.

Парцхаладзе додав, що у чинних нормах щодо закладів культури, які є застарілими, враховується лише час евакуації людей із окремих будівель кінотеатрів. Водночас більшість із них якраз проектуються у складі великих ТРЦ.

"Ми переглянули ці норми, щоб заклади культури у складі ТРЦ проектувалися безпечно та правильно, з дотриманням необхідних розрахунків щодо часу евакуації та пропускної можливості евакуаційних виходів", - додає Парцхаладзе.

Читайте також: У Кличка показали ремонт Шулявського мосту

Він зауважив, що зміни дозволять на 25% зменшити кількість травм під час евакуації і підвищити безпеку людей у разі надзвичайних ситуацій.

Парцхаладзе пояснив, що відповідно до чинних пожежних вимог, при проектуванні закладів культури має бути дотриманий необхідний час евакуації людей: евакуація з будівлі І та ІІ ступенів вогнестійкості має здійснюватися протягом 6 хвилин, ІІІ-ІV ступенів - 4 хвилин, V ступеню - 3 хвилин.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-