Біля поліції у Переяславі-Хмельницькому сталися сутички - ЗМІ

Біля поліції у Переяславі-Хмельницькому сталися сутички - ЗМІ

Укрінформ
Біля відділку поліції у Переяславі-Хмельницькому на Київщині, де було смертельно поранено 5-річного хлопчика, сталися сутички між націоналістами і правоохоронцями.

Про це повідомляє Громадське.

Кількасот учасників акції вимагали покарати винних у смерті 5-річного Кирила, реформувати поліцію та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Силовики зі щитами оточили будівлю відділку, а націоналісти, серед яких, зокрема, були представники С14, почали жбурляти в них каміння та димові шашки. Також вони палили фаєри та підривали петарди.

Коли хтось підходив близько до кордону, поліцейські застосовували газові балончики.

До учасників акції вийшов новий очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. На запитання, чому на місці злочину не проводять слідчих дій і воно навіть не перекрите, він відповів: «Кримінальне провадження розслідує Державне бюро розслідувань, із цим питанням звертайтеся до них».

Нєбитов також прокоментував початкові повідомлення про те, нібито 5-річний Кирила дістав поранення від падіння на камінь. За словами очільника поліції, таку версію при госпіталізації висунули лікарі.

Читайте також: Зброю, з якої вбили 5-річного хлопчика, досі не знайшли

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох поліцейських, яких підозрюють у тому, що вони в нетверезому стані вистрелили в дитину.

У понеділок, 3 червня, Кирило помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі - працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

Сьогодні ж таки в багатьох містах України активісти провели акцію «Безкарність вбиває».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-