Захист Лусваргі подав до суду апеляційну скаргу

Захист Лусваргі подав до суду апеляційну скаргу

Укрінформ
До Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла апеляційна скарга на вирок бразильцю Рафаелю Маркусу Лусваргі, засудженому до 13 років ув'язнення за участь в терористичних організаціях на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба суду в Facebook.

"Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області доводить до відома громадськості та представників ЗМІ, що на вирок від 02 травня 2019 року, ухвалений у кримінальному провадженні за обвинуваченням Рафаеля Маркуса Лусваргі за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України, надійшла апеляційна скарга сторони захисту", - йдеться у повідомленні.

Після закінчення строку на апеляційне оскарження Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області спрямує отриману апеляційну скаргу разом із матеріалами кримінального провадження до Дніпровського апеляційного суду, який розв'язувати питання про початок перегляду вироку.

Як зазначили в прес-службі, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області не досліджує апеляційну скаргу на предмет її змісту та вимог, а тільки спрямовує її до суду апеляційної інстанції, який і здійснює перегляд вироку. Тому надання інформації про зміст скарги та мотиви її подання виходить за межі повноважень суду.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі винним у створенні терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Проте у серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд через порушення територіальної підсудності.

Читайте також: Бойовик "ДНР" Лусваргі отримав 13 років

Деякий час Лусваргі переховувався у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). 4 травня 2018 року його знайшли там праворадикали та привезли до Служби безпеки України.

2 травня 2019 року Павлоградський міськрайонний суд визнав Лусваргі винним в участі у діяльності терористичних організацій та не передбачених законом збройних формувань і призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-