Понад 200 вишів та наукових установ отримали доступ до Scopus та Web of Science

Понад 200 вишів та наукових установ отримали доступ до Scopus та Web of Science

Укрінформ
Міністерство освіти та науки забезпечило підключення понад 200 вишів та наукових установ до баз даних Scopus та Web of Science за кошти бюджету.

Про це повідомив очільник директорату науки МОН Дмитро Чеберкус, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"16 травня цього року ми завершили всі процедури, щоб кожен український державний чи комунальний виш або наукова установа могли підключитися до визнаних міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science. Передплата надається за кошти держбюджету для всіх закладів – незалежно від відомчого підпорядкування", - зазначив Чеберкус.

За його словами, уже 20 травня розпочався прийом заявок на підключення, а сам доступ був відкритий з 1 червня. Наразі подали заявки та отримали доступ до баз понад 200 закладів.

Читайте також: Шість українських вишів увійшли до світового ТОП-1000

Чеберкус зауважив, що ця кількість – близько 30% від очікуваної, тому закликав університети та наукові установи активніше подавати заявки.

"Ми плануємо до кінця червня завершити підключення більшості закладів до баз даних. Хочу нагадати, що передплата забезпечується на рік з можливим продовженням цього терміну", – сказав керівник директорату.

Водночас Дмитро Чеберкус наголосив, що більше половини вже підключених зараз закладів – це наукові установи, переважно підпорядковані НАН та галузевим академіям наук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-