Вбивство 5-річної дитини: суд арештував одного з поліцейських

Вбивство 5-річної дитини: суд арештував одного з поліцейських

Укрінформ
Голосіївський райсуд обирав запобіжний захід - тримання під вартою терміном 60 діб без можливості внесення застави одному з поліцейських, від пострілу яких загинув 5-річний хлопчик у Переяслав-Хмельницьку на Київщині.
Відповідне рішення оголосила суддя Наталія Чередніченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави терміном 60 діб", - сказала вона.

Читайте також: Убивство хлопчика на Київщині: до Ради вимагають викликати силовиків

Таким чином було повністю задоволене клопотання прокурора прокуратури Київської області. Натомість адвокат підозрюваного просив обрати йому домашній арешт у якості запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня до реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доставили хлопчика із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

3 червня дитина померла.

Раніше, за повідомленням поліції, стало відомо, що 31 травня близько під час прогулянки 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

Проте, за інформацією ДБР, під час оперативного медичного втручання у хлопчика було виявлено проникаюче вогнепальне поранення голови.

У поліції зазначали, що вжитими заходами слідчих та оперативних працівників поліції вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу.

Після смерті хлопчика прокуратура Київської області перекваліфікувала інкримінований поліцейським злочин. Наразі їх повідомили про підозру у порушенні п.2, 12 ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство малолітньої дитини), а також ч.2, 4 ст.296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням зброї).

Двоє підозрюваних у важкому пораненні 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому затримані поліцією в порядку статті 208 КПК. Це поліціянти, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп‘яніння. Затримані перебувають у відділку поліції, де з ними проводять першочергові слідчі дії.

Надалі усі зібрані докази та свідчення будуть передані за підслідністю в ДБР.

Після трагедії начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-