Убивство хлопчика на Київщині: до Ради вимагають викликати силовиків

Убивство хлопчика на Київщині: до Ради вимагають викликати силовиків

Укрінформ
Народні депутати вимагають викликати до Верховної Ради керівників силових органів через загибель п'ятирічного хлопчика, в якого стріляли поліцейські.

Про це депутати сказали під час виступів з трибуни парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що це безпрецедентна історія, яка може мати дуже неконтрольовані наслідки по всій країні. Люди не просто занепокоєні, вони абсолютно розлючені тим, що відбулося, тим, що система покриває сама себе, тим, що вона не реформована. Тому ми маємо викликати сюди міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції, пана Князєва, генерального прокурора, а також голову ДБР, щоб він нам доповів відносно можливості проведення цього розслідування абсолютно незалежно і незаангажовано, і ми маємо поставити питання політичної відповідальності як міністра (внутрішніх справ - ред.), так і голови Національної поліції", - сказала депутат від фракції "Самопоміч" Олена Сотник.

Пропозицію викликати силовиків до Ради підтримує також фракція "Батьківщина".

"Наша фракція підтримує пропозицію викликати Князєва, начальника поліції, генерального прокурора, який у нас виступає тільки за політичними замовленнями, і Трубу (директора ДБР Романа Трубу - ред.) для того, щоб вони прозвітувати перед парламентом, якщо вони до цього не зробили це в публічному ефірі, як повинні були зробити", - заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Фракція "Блок Петра Порошенка" вимагає швидкого розслідування справи та суворого покарання винних.

"Наша фракція висловлює найщиріші співчуття родині Кирила, а від правоохоронних органів ми вимагаємо надшвидкого розслідування та суворого покарання для винних у смерті дитини, і політичного покарання для тих, хто покривав чи сприяв цьому", - наголосив голова фракції БПП Артур Герасимов.

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак висловив співчуття рідним загиблого хлопчика. Депутат переконаний, що винні у смерті Кирила понесуть жорстке покарання.

"Всі необхідні слідчі дії поліцією проведені, всі матеріали передані до ДБР для повного й об'єктивного розслідування. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою. Начальник поліції Київщини, який несе відповідальність за дії підлеглих, подав у відставку і попросив для продовження служби перевести його в найтяжчі ділянки проведення ООС. Винні у смерті п'ятирічного Кирила понесуть найжорсткіші покарання", - сказав Бурбак.

Депутат вважає, що Нацполіція, на відміну від колишньої міліції, "нічого не приховує і не приховуватиме, тому що нульова толерантність до підозрюваних у погонах, повна відкритість і відсутність кругової поруки".

Читайте також: Поліцейським, від пострілу яких загинув 5-річний хлопчик, загрожує довічне

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня до реанімаційного відділення КНП "Переяслав-Хмельницька ЦРЛ" доправили хлопчика із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки. Було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних ушкоджень голови.

3 червня дитина померла у лікарні.

Двоє підозрюваних у пораненні дитини затримані - це поліцейські, які на той час були не на службі, без табельної зброї, у стані алкогольного сп'яніння. Наразі їм повідомили про підозру у порушенні п.2, 12 ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство малолітньої дитини), а також ч. 2, 4 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням зброї).

Після трагедії начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-