Третина молоді не знає, як почалась війна на сході України

Третина молоді не знає, як почалась війна на сході України

Дослідження
Укрінформ
За дослідженнями, проведеними на замовлення ГО «Детектор медіа», третина молоді не знає, як почалась війна в Україні. Це, значною мірою, наслідок постійної роботи російської пропагандистської машини та інформаційного впливу з боку РФ.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі Олександр Кантур – координатор освітнього проекту Міністерства інформаційної політики України «Бранці Кремля», спрямованого на національно-патріотичне виховання молоді.

Підсумки освітнього проекту МІП "Бранці Кремля" в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

«Якщо розглядати молодь як соціальну групу, вона є найбільш потужною з одного боку, адже її представники є якщо не безпосередніми учасниками, то свідками всіх історичних процесів, які відбуваються в нашій державі, але з іншого боку, вона також є досить вразливою соціальною групою, оскільки, можливо, через недостатньо сформований світогляд, свою громадянську позицію, молодь може потрапити під вплив, зокрема й під інформаційний. Саме тому третина молодих українців не знає, як почалася війна на Сході нашої країни», - сказав Кантур.

Він також додав, що одними з найбільших страхів нашої молоді є війна та корупція.

Читайте також: Вибори Ради: у парламент можуть пройти чотири партії

Як повідомлялося, спершу з лютого 2018 року проект “Бранці Кремля” був презентацією однойменного документального фільму, а вже пізніше, з вересня, перейшов у формат зустрічі студентів з Героєм України Володимиром Жемчуговим. Протягом 2018-2019 навчального року було проведено зустрічі зі студентами 37-ми навчальних закладів у різних регіонах України. Заходи відбувалися у форматі «відкритого мікрофона», де кожен зі студентів та присутніх мав змогу дізнатися, як починалася війна на Сході країни, почути особисту історію Жемчугова, а також поставити своє запитання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-