Насильство в сім'ї: на обліку соцслужб перебувають понад півтори тисячі дітей

Насильство в сім'ї: на обліку соцслужб перебувають понад півтори тисячі дітей

Укрінформ
Станом на 1 червня в Україні на обліку служб у справах дітей перебуває понад 1,5 тисяч дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це зазначила заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович у Facebook.

“Станом на 01.04 на обліку служб у справах дітей перебуває 1541 дитина, яка опинилась у складних життєвих обставинах, з приводу вчинення стосовно неї насильства (на 70 дітей більше на обліку, ніж у 2018); а в центрах соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді - 980 сімей, у яких 1297 дітей постраждали від жорстокого поводження (на 512 дітей більше на обліку, ніж у 2018 році)”, - повідомила Федорович.

Вона також зазначила, що за перший квартал цього року зафіксовано 31 025 звернень щодо домашнього насильства, що на 4 310 випадків, або на 14% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте також: Мінветеранів передадуть кошти за трьома бюджетними програмами

Федорович зазначила, що з цієї кількості звернень щодо насильства стосовно дітей надійшло 319 звернень, що на 37% більше, ніж торік.

“Це позитивна тенденція - бо реальна ситуація стає все більше предметом відповідної уваги Служб у справах дітей, управлінь соцполітики, ЦСССДМ (Центр соціальних служб для сімей, дітей, молоді — ред.), поліції”, - додала Федорович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-