Прем'єр перевірив будівництво другого корпусу

Прем'єр перевірив будівництво другого корпусу "Охматдиту"

Фото
Укрінформ
Відкриття другої черги лікувально-діагностичного корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охмадит" в Києві дасть можливість в 4 рази збільшити кількість трансплантацій кісткового мозку.

Про це написав у Facebook Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який сьогодні, у День захисту дітей, відвідав лікарню "Охмадит".

"Відкриття другого корпусу "Охматдиту" допоможе в 4 рази збільшити кількість трансплантацій кісткового мозку, вдвічі - інших складних операцій", - підкреслив очільник уряду.

Володимир Гройсман ознайомився з ходом будівництва другого пускового корпусу лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" / Фото: Владіслав Мусієнко

Наразі будівництво цієї частини медзакладу ще не закінчене, "але те, що готове, вже вражає", - каже Гройсман.

"Дитячі палати, облаштовані як комфортний готельний номер. Кліматична система, що дозволяє контролювати тиск, температуру та вологість всередині кімнати. І найкраще діагностичне обладнання для обстеження дітей. Це не десь за кордоном. Так виглядає друга черга лікувально-діагностичного корпусу лікарні "Охматдит"", - розповів він.

Гройсман згадав, що коли декілька років тому побачив цей корпус лікарні, то був шокований. "Бо то була не лікарня, а занедбаний довгобуд. Тоді ж вирішив, що завершити будівництво буде для мене справою честі", - зазначив прем'єр.

Читайте також: Супрун обіцяє, що медреформа дасть онкохворим доступне лікування

І вже в 2018 році було відкрито перший пусковий комплекс.

За словами глави уряду, за рік роботи тут провели тисячі досліджень на сучасному обладнанні. Близько 100 онкохворих дітей пройшли курс лікування на лінійному прискорювачі, здали кров понад 5 тисяч донорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-