Прикордонникам не вистачає 840 мільйонів на зарплату - Слободян

Прикордонникам не вистачає 840 мільйонів на зарплату - Слободян

Укрінформ
Державну прикордонну службу України з початку року недофінансували на 840 млн грн.
Про це помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян сказав на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства».

“У силу низки обставин утворились обставини, коли офіцери і контрактники середньої ланки мають нижчий рівень заробітної плати ніж ті, хто знаходиться на початковому рівні військової кар'єри у ДПСУ. Така ситуація сталась через недофінансування з початку року. Загалом рівень недофінансування складає близько 840 млн. Це ті кошти, які потрібні, щоб вирівняти дисбаланс у грошовому забезпеченні військовослужбовців”, - сказав Слободян.

Він зауважив, що наразі керівництво служби опрацювало відповідні пропозиції і очікуватиме на позитивне розв'язання питання щодо дофінансування ДПСУ вже найближчим часом.

Читайте також: Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства

Як повідомляв Укрінформ, у прикордонному відомстві було проведено опитування, за яким більшість прикордонників задоволені своєю роботою та ставленням керівництва, але не зарплатою. Так, загальна оцінка іміджу ДПСУ — 61%, позитивне ставлення до керівництва відомства — 54%.

70% респондентів готові з гордістю розповідати друзям та знайомим, де вони служать, і 54% - рекомендувати як хороше місце роботи. На запитання щодо заробітної плати - 47% відповіли, що незадоволені своїм заробітком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-