Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства

Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства

Укрінформ
31 травня  9:00 - Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Учасники: Олег Слободян - помічник голови Держприкордонслужби України, прес-секретар;  Аліна Фролова - директор з розвитку Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна»;  Оксана Горбач -  директор Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».

Питання до обговорення:

Стратегія розвитку ДПСУ в контексті розбудови стратегічних комунікацій в відомстві та внутрішнього дослідження рівня довіри службовців ДПСУ.

Результати внутрішнього дослідження ставлення службовців ДПСУ до структури, реформ та керівництва.

Наступні кроки ДПСУ по результатам дослідження.

Коротко. Прес-конференція, присвячена результатам унікального для державних органів дослідження рівня довіри до реформ та керівництва ДПСУ службовців відомства  та запуску стратегічних комунікацій у відомстві.

Дослідження проведено Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки Міжнародної організації міграції в рамках проекту «Нове обличчя кордону».

Підсумкові матеріали:

Прикордонники задоволені своєю роботою та ставленням керівництва, але не зарплатою — опитування

Співробітники Державної прикордонної служби в цілому задоволені діяльністю відомства та довіряють своєму безпосередньому керівництву.

Про це свідчить дослідження, проведене Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки Міжнародної організації міграції в рамках проекту «Нове обличчя кордону», повідомила на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства» директор Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» Оксана Горбач.

“Більшість співробітників ДПСУ дали позитивні відповіді на запитання Мені подобається моя робота /77%/ та - Мені подобається працювати з людьми мого підрозділу /83%/”, - сказала Горбач.

За її словами, загальна оцінка іміджу ДПСУ — 61%, позитивне ставлення до керівництва відомства — 54%.

70 % респондентів готові з гордістю розповідати друзям та знайомим, де вони служать, і 54% - рекомендувати як хороше місце роботи.

Цікавими є факти щодо корупції — 41% абсолютно не згодні з тим, що у ДПСУ високий рівень корупції. Лише 25% так вважають, останні не визначились із цим питанням.

“Лише 29% респондентів думають залишити ДПСУ, 45% не розглядають такий варіант”.

Значною мірою на зниження показника ставлення до роботи вплинули відповіді на запитання щодо заробітної плати - 47% незадоволені своїм заробітком, 37% — незадоволені рівнем пільг.

Проте 56% співробітників вважають, що мають гарну перспективу кар'єрного росту та можуть реалізуватись у ДПСУ в перспективі.

Директор з розвитку Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» Аліна Фролова, зауважила, що ДПСУ дійсно є прозорою має проактивний стиль комунікації, одна з найбільш просунутих у питаннях відкритості. “Ми маємо доступ до керівництва, заступників, що є нечастим у наших держорганах. Ми маємо можливість ставити будь-які болючі питання, і нас ніхто не зупиняє”.

У свою чергу помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян зауважив, що у відомстві обмірковували питання, чи погоджуватись на опитування. Але “ДПСУ дозріла до того, щоб впроваджувати стандарти стратегічних комунікацій в повсякденній діяльності”, - сказав він.

Дослідження проводилось за допомогою анкетування у період з 09.04 по 13. 05. 2019. за американськими стандартами. Загальна кількість заповнених анкет 10840 — це більше 25% особового складу. Воно є першим унікальним в Україні дослідженням рівня довіри до реформ та керівництва серед службовців.

Прикордонників з початку року недофінансували на 840 млн гривень - Слободян

Державну прикордонну службу України з початку року недофінансували на 840 млн гривень.

Про це помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян сказав на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають реформи відомства».

“У силу низки обставин утворились обставини, коли офіцери і контрактники середньої ланки мають нижчий рівень заробітної плати ніж ті, хто знаходиться на початковому рівні військової кар'єри у ДПСУ. Така ситуація сталась через недофінансування з початку року. Загалом рівень недофінансування складає близько 840 млн. Це ті кошти, які потрібні, щоб вирівняти дисбаланс у грошовому забезпеченні військовослужбовців”, - сказав Слободян.

Він зауважив, що наразі керівництво служби опрацювало відповідні пропозиції і очікуватиме на позитивне розв'язання питання щодо дофінансування ДПСУ вже найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, у прикордонному відомстві було проведено опитування, за яким більшість прикордонників задоволені своєю роботою та ставленням керівництва, але не зарплатою. Так, загальна оцінка іміджу ДПСУ — 61%, позитивне ставлення до керівництва відомства — 54%.

70% респондентів готові з гордістю розповідати друзям та знайомим, де вони служать, і 54% - рекомендувати як хороше місце роботи. На запитання щодо заробітної плати - 47% відповіли, що незадоволені своїм заробітком.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-