Труба пояснив, чому в ДБР набрали менше половини працівників

Труба пояснив, чому в ДБР набрали менше половини працівників

Укрінформ
Кількість працівників Державного бюро розслідувань нині становить 44% від необхідних.
Про це повідомив директор ДБР бюро розслідувань Роман Труба під час слухань в Комітеті Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, яке стосувалося роботи Бюро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З квітня минулого року по теперішній час ми провели конкурс на 804 посади – обрали більше 600 працівників. Разом з керівниками структурних підрозділів на сьогодні в Державному бюро розслідувань працюють 680 працівників. Від загальної кількості це становить 44%. Мені зададуть питання, чому не 100%? По-перше, конкурсний відбір – довготривалий. Ми зробили перші хвилі відбору і за їх результатами призначили основну кількість слідчих працівників. На сьогодні у нас працює 350 слідчих. Від тепер у ДБР передбачена лише одна конкурсна комісія – це дещо сповільнює процес», - пояснив Труба.

По-друге, за його словами, нині у Державному бюро розслідувань немає більшості керівників структурних підрозділів.

«Це пов’язано з тим, що конкурс проводить зовнішня конкурсна комісія, яка об’єктивно не може щодня присвячувати увагу Бюро», - уточнив директор ДБР.

Читайте також: Труба назвав причину звільнення чотирьох керівників ДБР

До того ж він наголосив, що нещодавно ухвалені Радою зміни до закону про Державне бюро розслідувань визначають інші кваліфікаційні вимоги до керівників структурних підрозділів, у зв’язку з чим конкурсна комісія відтермінувала проведення конкурсу «з метою перегляду конкурсних вимог».

«Ми отримали такий лист – ми його розглядаємо, а це більше ста посад. Тому найближчим часом усі вони будуть опрацьовані і передані зовнішній комісії для проведення подальшого конкурсу», - додав Труба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-