Труба назвав причину звільнення чотирьох керівників ДБР

Труба назвав причину звільнення чотирьох керівників ДБР

Укрінформ
Чотири звільнені з Державного бюро розслідувань (ДБР) керівники не пройшли випробувальний термін.

Про це заявив директор ДБР Роман Труба, повідомляє у середу прес-служба відомства.

"Відповідно до законодавства, троє керівників підрозділів центрального апарату та керівник одного з територіальних управлінь залишають роботу в Державному бюро розслідувань по закінченню випробувального терміну. Це не криза, не скандал, а звичайна ротація у новому правоохоронному органі, який змінюється, враховує помилки, відточує свій професіоналізм, набирає силу", - йдеться у повідомленні.

Труба наголосив, що випробувальний термін – це нормальна практика як у державних органах, так і в приватних компаніях. "Ніхто не приходить в ДБР працювати довічно: з кимось ми продовжуємо працювати, з кимось прощаємося та бажаємо подальших успіхів", - зазначив директор ДБР.

Він наголосив, що ці кадрові рішення не вплинуть на роботу ДБР. "За півроку у нас більше 11 тисяч проваджень, з яких 1191 скеровано до суду з обвинувальними актами. Є вже 122 обвинувальні вироки. Це – спільний результат всіх працівників ДБР: разом працюємо й надалі", - додав Труба.

Він також зазначив, що до кадрової політики ДБР прикута значна увага громадськості, хоча призначення та звільнення працівників в інших правоохоронних органах – це щоденний процес.

"Водночас, є питання, які також потребують уваги. Серед них – блокування законних виборів нового складу Ради громадського контролю при ДБР. Сподіваюсь, у суді це питання буде вирішено остаточно, а нові члени РГК будуть обрані через прозору процедуру онлайн-голосування – як в НАБУ, АРМІ, Міністерстві охорони здоров’я, Міністерстві зі справ ветеранів АТО та інших органах. У свою чергу, це дозволить нам створити Дисциплінарну комісію", - переконаний директор ДБР.

Читайте також: Труба звільнив чотирьох керівників ДБР

Як повідомляв Укрінформ, раніше співробітниця прес-служби ДБР Ірина Винокурова повідомила, що Труба підписав накази про звільнення чотирьох керівників відомства.

Зокрема, вона оприлюднила у Facebook чотири накази від 28 травня поточного року про звільнення директора Територіального управління ДБР в Полтаві Володимира Тимошка, керівника Другого управління організації досудових розслідувань Олександра Тури, керівника Фінансового управління Дениса Луцика і керівника Управління забезпечення діяльності Василя Титарчука.

У наказах зазначається, що усі керівники звільнені "через невідповідність займаній посаді", на яку вони були призначені з шестимісячним терміном випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-