Луценко закликає Раду змінити КПК, щоб справа про розстріли Майдану дійшла до суду

Луценко закликає Раду змінити КПК, щоб справа про розстріли Майдану дійшла до суду

Відео
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав Верховну Раду ухвалити законопроект щодо внесення змін до КПК, який передбачає продовження терміну дії механізму заочного засудження, - щоб відправити справу про розстріли на Майдані до суду.
Про це Луценко зазначив у Facebook.

"Слідчі, прокурори та експерти зробили все необхідне у справі Януковича, Захарченка, Якименка, Лебедева, Шуляка. Звертаюся до ВР підтримати право на заочне судочинство для передачі в суд обвинувачення за злочинні рішення та дії, що призвели до смертей на Майдані", - зазначив Луценко.

У відео, прикріпленому до допису, звертаючись до народних депутатів, він нагадав, що "на жаль, введений вами механізм заочного судочинства завершив свою дію із створенням Державного бюро розслідувань".

"На вашому розгляді є законопроект народного депутата Алексєєва - 9353, - який дає можливість відновити заочне судочинство виключно щодо злочинів попередніх років проти держави або вбивств мирних людей. Я дуже прошу вас підтримати цей законопроект, і ми разом з вами завершимо те, що обіцяли людям, - відновимо справедливість, назвемо в суді тих злочинців, які дали накази розстрілювати мирних людей. Я вас дуже прошу: давайте завершимо спільно свою роботу із знаком оклика по відновленню закону і справедливості", - зазначив Луценко.

Читайте також: Луценко назвав три "корупційні дірки", через які держава втрачає гроші

Раніше, 7 лютого, Луценко заявив, що незадоволений тим, що депутати не підтримали внесення до порядку денного та розгляду законопроекту щодо внесення змін до КПК України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку зі здійсненням спеціального досудового розслідування.

Тоді ж генпрокурор повідомив, що напередодні комітет із питань законодавчого правоохоронної діяльності рекомендував Раді ухвалити цей законопроект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-