Семочко оскаржив своє звільнення зі Служби зовнішньої розвідки

Семочко оскаржив своє звільнення зі Служби зовнішньої розвідки

Укрінформ
Колишній заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко оскаржив у Верховному суді указ Президента про своє звільнення.
Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Юрій Безуєвський.

"Сергій Семочко 23 травня оскаржив у Касаційному адмінсуді Верховного суду указ Президента про його звільнення", - сказав він.

Адвокат додав, що екс-заступник голови СЗР вимагає скасувати указ екс-президента Петра Порошенка про його звільнення і таким чином поновитися на посаді.

Читайте також: СБУ підтвердила громадянство РФ у дружини та доньки розвідника Семочка

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 12 квітня звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

1 жовтня 2018 року у програмі журналістських розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" було оприлюднено дані, що Семочко має дороговартісну нерухомість, а його родичі - російське громадянство.

16 жовтня у СБУ повідомили, що у межах розпочатого за заявою журналіста Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України перевіряють оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБУ Семочка.

Згодом директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що детективи порушили кримінальну справу відносно першого заступника голови СЗР Семочка за ч.3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) ККУ.

Частина 3 ст. 368-2 ККУ передбачає відповідальність за одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі або передача нею такої вигоди близьким родичам за відсутності ознак хабарництва. Після визнання у лютому 2019 року Конституційним судом цієї статті неконституційною, кримінальне провадження відносно Семочка у НАБУ було закрите.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-