Мінфін обіцяє забезпечити кохлеарними імплантами усіх дітей, які їх потребують

Мінфін обіцяє забезпечити кохлеарними імплантами усіх дітей, які їх потребують

Укрінформ
Мінфін підписало договори з переможцями відкритих торгів із закупівлі кохлеарних імплантів для дітей на поставку 64 мовних процесорів. Загалом до кінця року допомогу отримають усі діти, які потребують оперативного втручання та заміни мовного процесора.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Закупівля кохлеарних імплантів для дітей із незворотними вадами слуху, що здійснювалась через систему ProZorro, завершилась 17 травня. В результаті вже підписано договори на поставку медичного обладнання з переможцями відкритих торгів. На проведення імплантаційного слухопротезування та заміни зовнішньої частини мовного процесора для таких дітей у держбюджеті на 2019 рік передбачено 450 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що на поставку 64 мовних процесорів до систем кохлеарної імплантації на загальну суму близько 25 млн грн підписали договори з чотирма компаніями: ТОВ «Діатех-Україна» (на поставку 4 мовних процесорів), ТОВ АННА-МЕД (2 мовних процесори), ТОВ «Центр слухової реабілітації «АВРОРА» (4 мовні процесори) та ТОВ Універсал «Медичне обладнання» (54 мовних процесори).

Окрім цього, 19 квітня оголошено про проведення відкритих торгів на закупівлю ще 74 мовних процесорів. Очікувана вартість закупівлі - 20,350 млн гривень, проведення аукціону заплановане на 25 червня.

Після завершення закупівлі мовних процесорів очікується закупівля 138 одиниць обладнання (що на 17 одиниць більше, ніж було заплановано).

Що стосується поставки 450 систем імплантаційного слухопротезування вартістю більш як 308,4 млн грн, то договори на поставку підписано з: ТОВ «Центр слухової реабілітації «АВРОРА» (50 систем), ТОВ «Універсал. Медичне обладнання» (180 систем) та ТОВ "КІНД Інтерслух Київ" (220 систем).

Крім цього, 23 квітня оголошено про проведення відкритих торгів на закупівлю 50 систем 1 липня. Очікувана вартість закупівлі - 34,8 млн грн.

Після завершення закупівлі систем імплантаційного слухопротезування відбудеться запланована закупівля 500 одиниць обладнання.

У Мінфіні також зазначили, що підписано договір із ТОВ «Універсал. Медичне обладнання» на близько 5,3 млн грн стосовно поставки 17 систем імплантації кісткової провідності підписали договір.

"Поставка зазначеного медичного обладнання має відбутись протягом 21 дня з моменту отримання постачальником заявки від Інституту отоларингології ім. О. Коломійченка", - наголошують у міністерстві.

Читайте також: Мінфін почав ділити ДФС на дві служби

У Мінфіні заявляють, що передбачений у бюджеті-2019 обсяг видатків забезпечить надання допомоги всім дітям, які зареєстровані у черзі на проведення оперативного втручання та заміну мовних процесорів станом на початок 2019 року, і тим, які будуть зареєстровані у черзі протягом року.

Так, передбачається провести операції з кохлеарної імплантації 505 дітям (в черзі станом на 1 січня 2019 року було 379 дітей) та замінити мовні процесори 224 дітям (в черзі на 1 січня цього року – 189 дітей). Зекономлені завдяки прозорим закупівлям кошти Інститут отоларингології ім. О. Коломійченка зможе спрямувати на інші нагальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-