Двох підозрюваних у справі екс-командувача Нацгвардії Аллерова відпустили під заставу

Двох підозрюваних у справі екс-командувача Нацгвардії Аллерова відпустили під заставу

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва призначив заставу як запобіжний захід ще двом підозрюваним у справі колишнього командувача Нацгвардії Юрія Аллерова - генеральному директору будівельної компанії та оцінювачу.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

"Генеральному директору компанії-забудовника - застава у 2 млн грн, оцінювачу - застава у 1,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Аллерову суд раніше обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 4,8 млн грн.

Таким чином, зазначили в НАБУ, суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ та прокурорів САП лише стосовно екс-командувача Нацгвардії, і відмовив у задоволенні клопотань щодо решти підозрюваних - суд призначив їм заставу, тоді як слідство клопотало про тримання під вартою. Сумарний обсяг застав (8,3 млн грн), призначених судом, майже вдесятеро менший за збитки, завдані діями підозрюваних, заявили в Бюро.

Як повідомлялося, екс-командувача Національної гвардії, гендиректора компанії-забудовника та оцінювача підозрюють у причетності до заволодіння майна Головного управління Нацгвардії у розмірі 81,64 млн грн. Їх затримали 14 травня.

Читайте також: Суд арештував екс-командувача Нацгвардією Аллерова

Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Червоний хутір"). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей, стверджують в НАБУ.

Фото: Вікторія Рощина, Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-