Екс-депутат Крючков повернувся до України - САП

Екс-депутат Крючков повернувся до України - САП

Укрінформ
Колишній голова правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" і фігурант кримінальної справи НАБУ про розкрадання Дмитро Крючков повернувся до України.
Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

"Крючков повернувся 16 травня увечері. У Німеччині він був чотири дні. Робили операцію дитині", - сказав він.

За словами Кривенка, детективи ще мають провести з Крючковим низку слідчих дій, після чого його справа буде направлена до суду.

Читайте також: За екс-депутата Крючкова внесли 7 мільйонів застави, він залишив СІЗО

Як повідомлялося, САП дозволила Крючкову поїхати до Німеччини для проведення операції сину.

Раніше в інтерв'ю "Економічній правді" Крючков розповів, що йому повернули закордонний паспорт, і він зміг повернутися до Німеччини, де перебував до екстрадиції в Україну.

17 квітня Солом’янський райсуд столиці обрав голові правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитру Крючкову запобіжний захід у вигляді 45 днів тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 7 млн грн. Згодом він вийшов на волю під заставу.

Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року, а після випустили під заставу.

У 2016 році екс-нардепа було оголошено у розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії "Запоріжжяобленерго", в якій понад 60% акцій належать державі. За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали шкоди на загальну суму понад 346 млн грн.

Крючков обирався депутатом до Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-