Копи затримали чоловіка, який облив Шабуніна зеленкою

Копи затримали чоловіка, який облив Шабуніна зеленкою

Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який у липні 2018 року облив голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна зеленкою.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України. 

У поліції повідомили, що у липні 2018 року згаданий чоловік біля будівлі САП під час акції протесту облив зеленкою голову Центру протидії корупції, а у жовтні цього ж року на вулиці Грушевського – облив невідомою речовиною народного депутата України.

"У рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу, правоохоронці провели комплекс розшукових заходів. 14 травня київські оперативники затримали підозрюваного - уродженця Івано-Франківської області, 1996 року народження", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мітинг під МВС: сталася штовханина, поліція застосувала сльозогінний газ

Наразі чоловік надає пояснення слідчим. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна був хімічний опік обох очей.

Читайте також: У поліції наголосили, що у справі Гандзюк провели усі необхідні слідчі дії

18 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що у зв’язку із сутичками, що відбулися під стінами будівлі САП на вул. Ісаакяна, 17, у тому числі з використанням зеленки відносно окремих учасників акції, до ЄРДР також внесено відомості за ч. 2 ст. 296 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-