У поліції наголосили, що у справі Гандзюк провели усі необхідні слідчі дії

У поліції наголосили, що у справі Гандзюк провели усі необхідні слідчі дії

Укрінформ
У справі щодо херсонської активістки Катерини Гандзюк поліція в межах своєї компетенції виконала всі необхідні слідчі дії.

Про це повідомляє поліція Києва у зв'язку з проведенням акції під будівлею МВС 14 травня.

"Національна поліція нагадує, що у справі Катерини Гандзюк, ходом розслідування якої учасники акції, зокрема, також висловлювали невдоволення, – поліція в межах своєї компетенції виконала усі необхідні слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що, зокрема, слідчі Нацполіції допитали як свідків 367 осіб, призначили 21 судову експертизу, провели 9 обшуків, 4 слідчих експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій відносно 31 особи.

"За результатами проведеної роботи, були заарештовані 5 обвинувачених, які обґрунтовано підозрюються в організації та виконанні злочину. Їхня провина доведена повністю", - додали у відомстві.

Читайте також: ГПУ направила до суду справу Гандзюк

У поліції нагадали, що надалі, за рішенням ГПУ, ця справа була передана до Головного слідчого управління СБУ – для встановлення замовників цього злочину.

Також у поліції повідомили, що під час акції під МВС 14 травня учасники акції влаштували короткотривалу штовханину під стінами МВС, і внаслідок інциденту один із мітингувальників застосував сльозогінний газ. "У результаті постраждало троє спецпризначенців: вони отримали хімічний опік очей", - зазначили у поліції.

Уточнюється, що за цим фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

"Щодо переданих мітингувальниками зауважень до роботи правоохоронців – вони будуть розглянуті та проаналізовані керівництвом МВС та Нацполіції", - поінформували у поліції Києва.

Читайте також: Активісти пікетують ГПУ з вимогою відставки Луценка та Авакова

Як повідомлялося, 14 травня під будівлею МВС сталася штовханина між учасниками акції з вимогою відставки генпрокурора Юрія Луценка й очільника МВС Арсена Авакова та правоохоронцями.

Аналогічна акція пройшла під будівлею Генпрокуратури у Києві.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей: Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов і Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука. 26 квітня 2019-го суд змінив йому запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили - на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-