Голові КСУ висловили недовіру - джерело

Голові КСУ висловили недовіру - джерело

Укрінформ
Судді Конституційного суду висловили недовіру голові суду Станіславу Шевчуку під час зборів у вівторок.

Як повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник у суді, за це рішення проголосували більшість суддів.

"Під час зборів судді проголосували за недовіру голові Шевчуку", - зазначив він.

Співрозмовник додав, що правових наслідків це рішення не має, оскільки у Законі "Про Конституційний суд" не прописана процедура звільнення голови КСУ, окрім за власним бажанням. "Це був сигнал голові, що у нього немає підтримки серед суддів", - додав співрозмовник.

Водночас Шевчук не захотів добровільно піти з посади, і судді приступили до голосування про його відставку з посади судді відповідно висновку Постійної комісії з питань регламенту та етики, який був затверджений ще у квітні.

Таким чином, Шевчук може втратити посаду судді Конституційного Суду й автоматично посаду голови суду.

Читайте також: КСУ знову відклав розгляд люстрації

Як повідомляв Укрінформ, раніше Постійна комісія з питань регламенту та етики КСУ дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Шевчука Станіслава Володимировича з посади судді Конституційного суду України у зв'язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та систематичним нехтуванням своїми обов'язками, що є несумісним зі статусом судді КСУ та виявило його невідповідність займаній посаді. За це рішення проголосували шестеро суддів.

Зокрема, Шевчука звинувачують у виданні незаконних розпоряджень, політизації діяльності суду, ігноруванні ним прав суддів.

Крім того, у діях голови КСУ вбачають ознаки кримінальних правопорушень. Йдеться про зловживання службовим становищем, нецільове використання бюджетних коштів та втручання у роботу суддів.

Спеціальне засідання, на якому судді розглядатимуть висновок Постійної комісії з питань регламенту та етики, було призначене на 14 травня, проте Шевчук не включив це питання до порядку денного і судді самі підняли це питання.

25 квітня на сайті КСУ була розміщена заява, у якій йшлося, що КС не чинитиме перешкод у здійсненні процедури приведення до присяги новообраного президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-