ВООЗ: 70% всіх випадків кору в Європі припадає на Україну

ВООЗ: 70% всіх випадків кору в Європі припадає на Україну

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я створить оперативний центр з надання допомоги країнам Європи, які найбільше постраждали від кору.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"За останні 14 місяців в 47 з 53 країн європейського регіону ВООЗ було зареєстровано загалом більше ніж 100 тисяч випадків кору і більше ніж 90 випадків смерті, пов'язаних з цим захворюванням. ВООЗ вирішила створити оперативний центр з надання допомоги країнам, які постраждали найбільше", - йдеться в публікації.

Як повідомляється, ВООЗ допомагатиме країнам домагатися підвищення охоплення імунізацією і стримувати подальше поширення захворювання.

Повідомляється, що тільки в перші два місяці 2019 року було зареєстровано 34 300 випадків зараження кором в 42 країнах регіону, 13 з цих випадків мали летальний кінець.

"Всі випадки смертності від кору припадають на три країни - Албанію, Румунію та Україну. На Україну припадає понад 70 відсотків усіх заражень кором у регіоні, виявлених в перші місяці 2019 року", - йдеться у статті.

Читайте також: В Україні з початку року на кір захворіли понад 35 тисяч осіб

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 травня з початку 2019 року в Україні на кір захворіли 47 383 осіб - 22 220 дорослих і 25 163 дитини. Від ускладнень кору померли 16 осіб.

Всього з початку спалаху на кір захворіли понад 100 тис. осіб, 37 з яких померли.

Кір - вкрай заразна тяжка хвороба вірусного походження, яка поширюється через безпосередній контакт і повітрям. Вона є однією з основних причин смерті дітей молодшого віку. Їй можна запобігти, використовуючи дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-