Залізничники під Кабміном вимагають підвищення зарплат

Залізничники під Кабміном вимагають підвищення зарплат

Відео
Укрінформ
Під будівлею Кабінету міністрів у Києві розпочалася акція протесту ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Як повідомляє кореспондент Укріформу, вона проходить мирно та не заважає руху автотранспорту.

Учасники заходу пояснюють, що пішли на цей крок, оскільки нині ключові норми Галузевої угоди не виконуються, а керівництво АТ «Українська залізниця», на їхню думку, самостійно, без втручання Кабміну – єдиного акціонера товариства, не може створити умови для продуктивної праці, підвищення добробуту працівників, зниження високого «градусу» соціальної напруги в трудових колективах.

Профспілка вимагає від КМУ зобов’язати правління АТ «Укрзалізниця» ухвалити рішення про підвищення годинних тарифних ставок і посадових окладів працівникам товариства (крім вищого керівництва) з 1 квітня 2019 року не менше ніж на 25 %; виплатити у першому півріччі 2019 року винагороди за підсумками роботи у 2018 році у розмірі не менше 50 % місячної тарифної ставки, посадового окладу; встановити з 1 вересня 2019 року суми добових витрат при відрядженні працівників у межах України у розмірі 200 грн.

Вони також вимагають не проводити протягом року зменшення чисельності працівників у товаристві з причини відсутності належного контингенту на обсяг виконуваних робіт. Виступають за прискорення розробки колективного договору між АТ «Українська залізниця» та спільним представницьким органом профспілок, вимагають профінансувати оздоровчу кампанію в обсягах не менше попереднього року, включаючи організацію дитячого оздоровлення.

Представники профспілки також вимагають провести розрахунки нормативної чисельності працівників на обсяги роботи з урахуванням норм праці у регіональних філіях, забезпечити достовірний облік робочого часу, в тому числі часу роботи позанормово та у вихідні дні.

На думку учасників акції, уряд має вжити заходи щодо зменшення заробітної плати керівництва “Укрзалізниці” до рівня зарплати робітника І розряду.

Читайте також: Здвоєний експрес до "Борисполя" курсуватиме частіше

Крім того, вони вимагають передбачити у Держбюджеті кошти на будівництво і реконструкцію магістральних залізничних ліній, об’єктів мобілізаційного призначення, придбання залізничного рухомого складу для перевезення пасажирів у поїздах далекого та місцевого сполучення.

Представники профспілки переконані у тому, що треба зменшити фінансове навантаження на АТ «Укрзалізниця» за рахунок встановлення мінімального рівня податку на землю, що передбачено ст. 6 Закону України «Про залізничний транспорт». Варто залишити чистий прибуток, отриманий АТ «Укрзалізниця» за результатами роботи за 2018 рік.

Організатори акції розраховують на те, що з 9.00 до 13.00, а саме стільки триватиме захід під стінами будівлі КМУ, участь у ньому візьме близько 3,5 тис. залізничників зі всієї України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-