Заступник голови ВККСУ не згоден з призначенням Остапця членом комісії

Заступник голови ВККСУ не згоден з призначенням Остапця членом комісії

Укрінформ
Заступник голови ВККСУ Станіслав Щотка звернувся до Окружного адмінсуду Києва із заявою про забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка про призначення членом ВККСУ Сергія Остапця.

Про це інформує прес-служба суду.

“Станіслав Щотка просить суд вжити заходи забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу Голови ДСАУ Зеновія Холоднюка, згідно з яким Сергія Остапця призначено членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів строком на чотири роки та припинено Станіславу Щотці виконання повноважень члена ВККСУ”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі суд вирішує питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до Окружного адміністративного суду міста Києва.

У суді інформують, що згідно з ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Як повідомлялося, 6 травня 2019 року голова ДСАУ підписав наказ № 156/к про призначення строком на чотири роки з дня призначення членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Остапця.

Читайте також: ВККСУ починає переводити суддів у нові окружні суди

Відповідно до п.5 ч. 2 ст. 94, ч. 23 ст. 95 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Конкурсною комісією з добору кандидатів для призначення членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою ДСАУ за результатами публічного конкурсу з добору кандидатів для призначення членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 15 квітня 2019 року визначений переможець конкурсу - Сергій Остапець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-