Церква активно застосовує соцмережі у своїй діяльності - Епіфаній

Церква активно застосовує соцмережі у своїй діяльності - Епіфаній

Укрінформ
Завдяки соціальним мережам церква має змогу достукатися до тих, хто веде активне життя у віртуальному просторі, і повернути їх до духовного.

На цьому наголосив митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю на Еспресо, відповідаючи на запитання про те, чи використовуватиме церква сучасні методи донесення інформації, такі як соцмережі.

"Звичайно, церква використовує і буде ще більш активно використовувати сучасні технології. Бо це також до певної міри є проповіддю. Багато священнослужителів присутні в соцмережах і через соцмережі церква теж має можливість проповідувати, доносити свою думку до тих, хто там перебувають", - зазначив предстоятель Православної церкви України.

Він наголосив, що церква реформується, стає сучаснішою. Проте йдеться лише про ті її ланки, що не стосуються віровчення.

"Віровчення – це істина, яку приніс у світ Бог. І ми не маємо права її змінювати. А все, що стосується зовнішнього, обрядового, ми будемо поступово змінювати, робити ближчим до народу", - сказав митрополит Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній розповів, про що говорив із Зеленським

За його словами, це особливо стосується молоді, яка нині повністю поглинута соцмережами, сучасними технологіями, які "відволікають від духовного і тягнуть до матеріального".

Церква ж, зазначив предстоятель ПЦУ, є тим острівцем, де людина може перепочити, дістати духовну підтримку. "Тому ми повинні використовувати сучасні технології, щоб достукатися до сердець тих, хто зараз перебуває десь у віртуальному світі. Ми повинні працювати над тим, щоб їх долучити, пояснити їм, що церква – це є духовна основа нашого життя. І якщо ми будемо відкидати це, то в майбутньому отримаємо незворотні процеси, які приведуть нас до духовної катастрофи", - переконаний владика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-