Україна вперше увійшла до керівництва Європейської федерації журналістів

Україна вперше увійшла до керівництва Європейської федерації журналістів

Укрінформ
Україна вперше увійшла до керівних органів Європейської федерації журналістів: до складу виконкому організації обрано голову Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка.

Про це сам Томіленко повідомив у Facebook.

"Уперше!!! Україна увійшла до керівних органів Європейської федерації журналістів. Тільки що Конгрес обрав членів виконкому ЄФЖ на наступні 3 роки, до складу якого обрано і мене - голову Національної спілки журналістів України", - зазначив він.

За словами Томіленка, президентом ЄФЖ повторно обрано Могенса Блієгарда з Данії, віце-президентом стала Марта Барсенілла з Іспанії. До виконкому увійшли також представники Туреччини, Бельгії, Чорногорії, Німеччини, Греції та Італії.

Читайте також: Європейська федерація ухвалила заяву щодо переслідуваних РФ українських журналістів

"У своїй передвиборчій промові я наголошував на необхідності особливої уваги ЄФЖ до Східної Європи, де є багато жорстких викликів свободі слова. Для України однією з найбільших проблем є високий рівень фізичної агресії та системна безкарність. І для нас важливо, щоб безпека лишалася серед пріоритетів ЄФЖ - а це і фізична безпека, і онлайн-безпека, і безпека жінок-працівниць медіа... Звичайно, ЄФЖ має допомагати журналістам-жертвам війни на сході України. І зокрема, саме міжнародна солідарність допомогла свого часу звільнити з полону на Донбасі 8 українських журналістів. А нині потребують нашої допомоги два журналісти, ув'язнені на Донбасі - Станіслав Асєєв та Олег Галазюк", - додав Томіленко.

Він нагадав, що ЄФЖ є найбільшим журналістським об'єднанням Європи, до її складу входять 70 журналістських асоціацій та спілок із 44 країн (320 тисяч журналістів). Офіс ЄФЖ розташований у Брюсселі, виконком працює на громадських засадах. Керує офісом та персоналом ЄФЖ генеральний секретар ЄФЖ Рікардо Гутієрес.

Раніше повідомлялося, що Європейська федерація журналістів ухвалила спеціальну заяву солідарності з українськими журналістами, які переслідуються в Росії, Криму та на окупованому Донбасі.

фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-