Справу Бугрової, що проводила експертизу

Справу Бугрової, що проводила експертизу "рюкзаків Авакова", передали в суд Києва

Укрінформ
Касаційний кримінальний суд ВСУ задовольнив клопотання адвоката і вирішив передати справу експерта "рюкзаків Авакова" Надії Бугрової до Печерського районного суду Києва із Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельниччини.

Про це інформує ГО "Центр протидії корупції".

"У п’ятницю, 10 травня, Касаційний кримінальний суд Верховного суду України задовольнив клопотання адвоката Віктора Чевуза і вирішив передати справу експертки "рюкзаків Авакова" Надії Бугрової до Печерського районного суду Києва. Раніше справа слухалася у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді Хмельниччини", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експерт у так званій справі "рюкзаків Авакова" Надія Бугрова встановила, що вартість рюкзаків була завищеною в п’ять разів. Саме на її висновок посилалися прокурори та детективи, вказуючи на кустарний спосіб пошиття наплічників.

Наразі Бугрову обвинувачують у шахрайстві з заподіянням шкоди в п’ять тисяч гривень, а також підробці експертних висновків, за що їй загрожує до трьох років обмеження волі.

За законом, справи розглядаються у судах тих населених пунктів і районів, де начебто вчинявся інкримінований їй злочин. Бугрова проводила експертизу рюкзаків саме в Печерському районі Києва, тому її адвокат подав клопотання про зміну підсудності.

Верховний Суд прослухав коротку аргументацію адвоката і Бугрової і, врахувавши очевидні доводи, задовольнив клопотання — справу відтепер розглядатиме Печерський районний суд міста Києва. Рішення одразу набрало законної сили та не підлягає оскарженню.

Читайте також: Холодницький підтвердив: САП закрила "справу рюкзаків" проти Чеботаря та сина Авакова

При цьому військові прокурори, які підтримують обвинувачення проти Бугрової, не з’явилися на засідання.

Як повідомлялося, після того, як "справу рюкзаків Авакова" закрили, у листопаді 2018 до Бугрової прийшли з обшуком додому та до офісу у Києві слідчі з поліції Хмельницької області.

Під час першого засідання Віктор Мужило, якого слідство визначило потерпілим, заявив, що не має претензій до Бугрової. Він не вважає, що експерт завдала шкоди компанії ТОВ БК "ПоділляТрансбуд", директором якої і є Мужило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-