Як ставляться до Дня Перемоги українці

Як ставляться до Дня Перемоги українці

Опитування
Укрінформ
Ставлення українців до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війни суттєво відрізняється за регіонами України та віком.

Про це в ефірі Громадського розповів генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

У західних регіонах 11% громадян визначають День Перемоги як одне з найважливіших або улюблених свят, у центрі — 36%, на півдні — 49%, на сході — 55%. Таку різницю Паніотто пояснює історичними умовами.

Полтавці поклали квіти до Вічного вогню / Фото: Пустовіт Сергій, Укрінформ

«У центрі, на півдні та сході набагато більше людей, які самі або ж їхні родичі брали участь у війні та святкували багато років День Перемоги», — вказав соціолог.

Покладання квітів та вінків до Меморіалу Слави у Вінниці / Фото: Лапін Олександр, Укрінформ

Що ж стосується віку, то найбільшу підтримку свято має серед людей старших за 60 років (45%). Натомість серед людей до 39 років рівень цієї підтримки сягає лише 28%.

Читайте також: Поліція зафіксувала 33 порушення під час акцій 9 травня

Як повідомлялося, сьогодні в Україні пройшли понад 1400 масових заходів. За даними поліції, наймасштабнішими вони були в Києві, Одесі, Дніпрі та Запоріжжі. Участь у них взяли майже 700 тисяч осіб.

День перемоги в Ужгороді / Фото: Гудак Сергій, Укрінформ

До охорони громадського порядку залучалися майже 22 тисячі правоохоронців, - поліція і військовослужбовці Нацгвардії. Загалом масові заходи пройшли спокійно.

Вшанування пам`яті воїнів у Львові / Фото: Лисейко Маркіян, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-