Поліція повідомила, як реагуватиме 9 травня на людей з георгіївськими стрічками

Поліція повідомила, як реагуватиме 9 травня на людей з георгіївськими стрічками

Укрінформ
Правоохоронці, якщо бачитимуть осіб із забороненою символікою, будуть спочатку пояснювати громадянам, чому той чи інший символ є забороненим, будуть просити зняти цей символ і вилучатимуть його.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами, правоохоронці дуже сподіваються на розуміння громадян і дотримання ними закону, який вступив у дію у 2015 році, про заборону використання та пропаганду символіки комуністичного та нацистського тоталітарних режимів.

Читайте також: Не лише георгіївська стрічка: у поліції нагадали про заборонену символіку

“Звичайно, що оскільки великий відсоток, судячи з досвіду минулих років, людей, найчастіше використовували або ж георгіївську стрічку, або іншу символіку, яка є заборонена, літні люди. Звичайно, їх ніхто не буде хапати, тягнути під руки до відділку, і так далі. Найперше, що ми робитимемо — це підходитимемо, культурно будемо пояснювати норму законодавства, за якою символ той чи інший є заборонений для пропаганди чи поширення, і будемо просити зняти цей символ, і вилучатимемо його”, - сказав Тракало.

За його словами, у випадку відмови виконувати норму закону громадянин буде запрошений до відділку або на нього будуть складені адмінматеріал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-