Генпрокуратура викликає Ситника на допит

Генпрокуратура викликає Ситника на допит

Укрінформ
Генпрокуратура викликає директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на допит 10 травня у справі щодо перевищення службових повноважень.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Генпрокуратура викликала директора НАБУ на допит на 10 травня у справі про перевищення службових повноважень", - сказав він.

Він додав, що Ситника чекатимуть на допит у приміщенні Генпрокуратури по вулиці Різницькій у Києві о 10 годині.

За словами речника відомства, директор НАБУ буде допитаний у кримінальній справі, порушеній за ч.1 ст. 365 ККУ (перевищення службових повноважень).

Читайте також: Генпрокурор не розуміє, чому Горбатюк рік чекав на підпис Президента

Як повідомлялося, у березні в інтерв'ю американському виданню The Hill генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує, чи навмисно НАБУ "злило" фінансові звіти під час президентської кампанії 2016 року в США про тодішнього главу кампанії Трампа Пола Манафорта.

Генпрокурор зазначив, що йдеться про дослідження наданих народним депутатом даних про те, що директор НАБУ Артем Ситник нібито намагався вплинути на перебіг президентських виборів у США 2016 року на користь Гілларі Клінтон. Зокрема, йдеться про оприлюднення фінансових звітів щодо співпраці тодішнього глави кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта з Партією регіонів.

Водночас у НАБУ назвали абсурдною заяву Луценка про ймовірний вплив Бюро на президентські вибори у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-