Генпрокурор не розуміє, чому Горбатюк рік чекав на підпис Президента

Генпрокурор не розуміє, чому Горбатюк рік чекав на підпис Президента

Оновлено
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що Президент Петро Порошенко готовий дати свідчення по Майдану у будь-який момент, але для цього треба з ним погодити графік.

Про це Луценко сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я знаю, що слідчі департаменту спецрозслідування допитували Президента України приблизно рік тому на території АП. Чому вони не взяли його підпису - для мене загадка. Чому Горбатюк (керівник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк - ред.) згадав через рік про це — не загадка. Бо він так болісно реагує на критику з боку глави держави і таким адміністративним шляхом хоче йому “віддячити”, - сказав Луценко.

Він зауважив, що знає позицію Президента і його готовність ще раз повторити свої свідчення про події на Майдані. “Якщо це допоможе на 5 рік нарешті Горбатюку завершити справи, які чекає суспільство, то Президент повторно дасть покази, що від нього вимагають слідчі”, - додав Луценко.

Водночас він зазначив: слідчі мали б узгодити з Президентом графік. “Я знаю, що Президент готовий це зробити в будь-який день, починаючи відсьогодні, але в той час, коли в нього немає офіційних заходів”, - сказав він.

Луценко вважає, що Горбатюк в даному випадку “годує своє его, а не добивається справедливості. Згадати через рік про відсутній підпис на протоколі... це виглядає не дуже гарно”, - сказав генпрокурор.

Читайте також: Відсьогодні Верховний суд працює майже у повному складі — Порошенко

Як відомо, чинного главу держави викликали на 10: 00 7 травня на допит до Управління спецрозслідувань Генпрокуратури у справах Майдану. Слідчі планували допитати Президента у справах 18 лютого і 1 грудня у "зв'язку з його додатковими коментарями, які він давав в останній період і яких не було під час першого допиту". Крім того, вони хотіли, щоб Порошенко підписав протокол свого допиту, що відбувся у 2016 році у справах Майдану. Очільник держави не прибув на допит, бо в цей час брав участь в урочистій церемонії складання присяги суддями Верховного суду, які призначені на посади за результатами другого конкурсу до ВСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-