Голову  Вищого антикорупційного суду не змогли обрати і з другої спроби

Голову Вищого антикорупційного суду не змогли обрати і з другої спроби

Укрінформ
Судді Вищого антикорупційного суду під час зборів у вівторок з другої спроби не змогли обрати голову суду.
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за Олену Танасевич проголосували 16, за Олега Павлишина - 15 суддів. Водночас 7 суддів не підтримали жодного кандидата.

Головуючий на зборах суддів Віктор Маслов повідомив, що після короткої перерви знову поставить на голосування питання обрання голови суду.

Як повідомлялося, суддям ВАС не вдалося з першої спроби обрати голову. Після підрахунку результатів таємного голосування виявилося, що ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. Зокрема, за Олену Танасевич віддали голоси 15 суддів, за Олега Павлишина -14, за Маркіяна Галібалу — 9.

Кандидат має набрати не менше 20 голосів суддів із 38-ми.

У зв'язку з цим головуючий на зборах суддів Маслов поставив питання про повторне голосування. Для цього повторно внесли на голосування кандидатури суддів, що набрали найбільше голосів - Олени Танасевич і Олега Павлишина.

Читайте також: Антикорупційний суд з першого разу не зміг обрати голову

7 травня в Києві розпочалися збори суддів Вищого антикорупційного суду. У порядку денному - обрання голови і заступника ВАС, а також визначення персонального і кількісного складу слідчих суддів та їх професійна спеціалізація.

Також має бути затверджена дата початку роботи Антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-