В Україні стартує Тиждень безпеки дорожнього руху

В Україні стартує Тиждень безпеки дорожнього руху

Фото
Укрінформ
В Україні з 6 по 12 травня проводитиметься Тиждень безпеки дорожнього руху у рамках 5-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який цьогоріч присвячений темі лідерства та проходить під гаслом #SpeakUptoSaveLives.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор Київської міжрегіональної філії ДП "Український науково-дослідний інститут медицини транспорту" , організатор та координатор Тижня безпеки дорожнього руху Юрій Чорний.

“Дорожній травматизм і смертність внаслідок ДТП — це одна з п'яти найпоширеніших причин смертності і травматизму у світі. Зокрема, за минулий рік у світі внаслідок ДТП загинуло 1 млн 350 тисяч людей, кожні півтори хвилини у світі гине людина у ДТП. Тому зараз в Україні об'єднують свої зусилля всі міністерства і відомства. Закликаємо громадські організації приєднуватися, для того щоб зробити все можливе задля зменшення смертності на дорогах на 50%”, - наголосив Чорний.

Він зазначив, що в Україні дуже низькі показники безпеки на дорогах. За роки незалежності на дорогах країни загинуло більше 180 тисяч людей, травмовано 1,3 млн громадян. Це також призводить до економічних втрат. Тому надзвичайно важливо проводити роз'яснювальну роботу, профілактичні заходи, особливо для дітей та молоді.

Таким чином, під час Тижня безпеки дорожнього руху планується проведення в загальноосвітніх навчальних закладах національного уроку “Безпека на дорозі — безпека життя”. Відбудеться також загальнонаціональна акція “Здай кров — врятуй життя”. Зокрема у вівторок, 7 травня, в Національній дитячій лікарні “Охматдит” відбудеться здача крові для лікування постраждалих у ДТП дітей, до акції долучаться представники Національної поліції, працівники Укртрансбезпеки та всі охочі.

Читайте також: MotoHelp запускає волонтерський проект доставки донорської крові до лікарень

Окрім цього, проводитимуться заходи, спрямовані на профілактику правопорушень пішоходів, акція “А ти пристебнутий?”, спрямована на запобігання правопорушень серед водіїв та пасажирів траспортних засобів, відкриті уроки “Надання домедичної допомоги під час ДТП” у школах, тощо.

В Україні заходи під час Тижня безпеки дорожнього руху щороку охоплюють близько 20 млн громадян, до акцій долучається більше 20 міст України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-