Зеленський зустрівся з духовними лідерами мусульман України

Зеленський зустрівся з духовними лідерами мусульман України

Фото
Укрінформ
Новообраний президент Володимир Зеленський провів зустріч із духовними лідерами мусульман України.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Зеленського.

Як зазначається, Зеленський наголосив, що його стратегія – не на словах, а на ділі об’єднати країну. Для цього, за його словами, слід розпочати конструктивний і відвертий діалог з усіма громадянами України, зокрема на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

«Я закликаю представників різних релігій і релігійних конфесій підтримати нас із цією ініціативою – розпочати діалог з українцями, які сьогодні перебувають на тимчасово окупованих територіях. Ми вважаємо, що це перший можливий крок для повернення їх додому, до України», – заявив Зеленський.

У свою чергу учасники зустрічі підтвердили готовність підтримати ініціативи новообраного президента, орієнтовані на консолідацію суспільства.

«Ви – лідер нового покоління, обраний народом України. І я вважаю, що сильна, заможна Україна для всіх громадян різних національностей і віросповідань – це справжня мрія простих людей», – сказав голова Духовного управління мусульман України, муфтій України шейх Ахмед Тамім.

Він підкреслив, що завжди виступав проти політизації релігії, та наголосив, що потрібна зрозуміла стратегія. «Крім того, необхідні чіткі та однакові для всіх закони, реформована судова система, створення нових робочих місць, припинення відтоку людей з України», – зазначив шейх Ахмед Тамім.

Муфтій України окремо підкреслив готовність підтримати конструктивні ініціативи новообраного президента, зокрема на міжнародній арені під час зустрічей офіційних осіб, представників мусульман різних країн світу.

На зустрічі також ішлося, зокрема, про можливість міжнародних інвестицій в Україну від представників мусульманських держав. Новообраний президент підкреслив, що особисто готовий стати гарантом інвестицій у межах своїх повноважень, закріплених у Конституції.

Духовні лідери українських мусульман привітали Володимира Зеленського з обранням на пост Президента України та наголосили на великій відповідальності перед народом.

Читайте також: Зеленський отримав подарунок від Філарета, а також зустрівся з главою УПЦ МП

«Україна – потужна, міцна й сучасна країна, яка потребує консолідації суспільства, розвитку міжрелігійного діалогу. Всі ми зацікавлені в мирі та збереженні прав і свобод громадян України, представників різних культур, віросповідань і релігійних конфесій», – зазначив муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саід Ісмагілов.

Муфтій Духовного управління мусульман Криму Айдер Рустемов, зі свого боку, відзначив, що кримські татари сьогодні перебувають в інформаційній ізоляції внаслідок окупації території Криму владою РФ. Він також наголосив на необхідності підтримки біженців і переселенців з Криму, створення робочих місць та умов для використання потенціалу кримських татар в Україні.

Наразі в Україні проживає близько 2 мільйонів мусульман.

Як повідомлялося, 30 квітня новообраний президент Володимир Зеленський провів зустрічі з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, почесним патріархом Філаретом та очільником УПЦ (МП) митрополитом Онуфрієм.

Фото: прес-служба Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-