Вишинського не доставили на суд — засідання перенесли

Вишинського не доставили на суд — засідання перенесли

Укрінформ
Подільський райсуд столиці переніс розгляд справи керівника РИА "Новости Украина" Кирила Вишинського на 7 травня.

Таке рішення оголосила головуюча суддя Олена Павленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розгляд справи Кирила Вишинського відбудеться 7 травня о 17 годині", - сказала суддя.

За її словами, суд переніс розгляд справи Вишинського через те, що його не доправили зі слідчого ізолятора на судове засідання. Водночас брати в ньому участь у режимі відеоконференції Вишинський відмовився через поганий зв'язок.

Суддя наголосила, що 25 квітня зробила заявку про доправлення Вишинського на судове засідання, однак з вини працівників СІЗО цього не було зроблено.

Під час засідання у четвер суд планував продовжити заслуховувати обвинувальний акт у справі Вишинського. Наразі прокурор зачитав 55 сторінок із 90.

Читайте також: Вишинський розмістив 72 "антиукраїнські статті" - прокуратура

Як повідомлялося, Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Він усі обвинувачення заперечує.

Пізніше Вишинський під час засідання суду заявив, що виходить з українського громадянства, і звернувся до президента РФ Володимира Путіна по захист.

Фото: politeka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-