UA|TV розширює присутність у світі

UA|TV розширює присутність у світі

Укрінформ
Телеканал іномовлення UA|TV планує найближчим часом розширювати свою присутність не тільки у світі, а й у низці українських міст.

Про це генеральний директор UA|TV Людмила Березовська повідомила на прес-конференції в Укрінформі.

“Канал уже мовить на чотирьох супутниках. Це Північна Америка, Європа, Азія та Схід. У планах — до кінця року запустити супутник над Південною Америкою. Це єдиний простір, де поки що нас немає”, - сказала вона.

Окрім того, додала Березовська, UA|TV отримав тимчасові дозволи на мовлення у зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) . Йдеться про мовлення у Гірнику та Волновасі, частково покритий сигналом Донецьк.

“Дуже задоволені нашим покриттям у цій зоні військовослужбовці. Журналісти там часто бувають і щоразу, коли приїздять, привозять невеликі шматочки відео, де видно, що військові дивляться наш канал. Також є у нас дозвіл у Бахмутівці, на Чонгарі. Запланований найближчим часом Покровськ та Бахмутівка, щоб був потужніший сигнал. Ще буде Скадовськ і Чаплинка”, - сказала гендиректор UA|TV .

Вона зазначила, що після того як канал отримає дозволи на мовлення на 13 передавачах, буде домовлятися із кабельними мережами у тих регіонах для того, щоб мати можливість потрапити із російськомовним контентом на окуповані та близькі до них території.

Читайте також: Суспільне покаже фільм про операторів УТ-1, які знімали аварію на ЧАЕС

За словами директора з розвитку UA|TV Миколи Шкарабана, загалом значним проривом є вихід мовлення у Північній Африці та на Близькому Сході. Телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України UA|TV є у кабельних мережах Республіки Білорусь, Киргизькій Республіці, у Непалі, в чотирьох індонезійських кабельних мережах. Канал став доступний абонентам у Чорногорії, збільшив присутність у Молдові та Болгарії, приєднався до чеської та словацької платформи. Наприкінці 2018 року почали працювати власні кореспондентські пункти UA|TV у столиці Польщі Варшаві та в Анкарі (Туреччина).

“Додам те, що найближчим часом у нас буде відкритий корпункт в одній великій східній країні, але поки що не буде відкривати карти. І плануємо зайти у найбільші мережі країни, яка є нашим сусідом по Чорному морю, але поки не будемо все розповідати, бо чекаємо підписання договорів”, - додав державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко.

Крім того, додав він, цей телеканал єдиний, який можна дивитися на території Росії. Наприклад, в Заураллі, у супутниковому сигналі, який доносить російською мовою про Україну правду. Це також єдиний український канал, який є в Австралії.Там інформацію отримують українською та англійською.

“Чому нам було легко достукатися до глядача? Тому що канал мовить загалом п’ятьма мовами, але переважає в ефірі англійська та російська. Навіть у зоні ООС, коли дивляться, то російську мову добре розуміють, сприймають. Тому нам легко доносити інформацію до своїх глядачів”, - сказала Березовська.

Водночас керівництво каналу визнає, що фінансування UA|TV не є достатнім для того, аби швидко втілюватися усі свої плани в життя, та попри це багато чого вдалося. “Можу сказати, що, наприклад, одні з кабельних Туреччини для того, щоб ми туди зайшли , просила 2 роки тому 210 тисяч євро на рік. Звісно, що ми не можемо собі дозволити такі суми. Переговори тривають довше, але ми домовляємося включатися безкоштовно. Якби грошей було більше, то ми б мали іншу техніку, більше людей, більше корпунктів. Ми б більше і швидше розвивалися. Але ми і так розвиваємося “, - сказала вона.

Як зазначив Шкарабан, канал принципово розповсюджується по світу безкоштовно, тобто не платить, як інші, за включення у кабельні мережі. “Але деякі європейські ринки телебачення створені так, як бізнес і , наприклад, для того, щоб увійти в Італію, потрібно заплатити великі гроші”, - сказав він.

Телеканал UA|TV почав працювати 1 жовтня 2015 року. Правовим підґрунтям для його роботи є розроблений Міністерством інформаційної політики Закон України «Про систему іномовлення України», прийнятий Верховною Радою 8 грудня та підписаний Президентом 28 грудня 2015 року.

Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-