На станції “Академік Вернадський” вперше розпочали модернізацію

На станції “Академік Вернадський” вперше розпочали модернізацію

Укрінформ
Цього року були розпочаті роботи з модернізації станції "Академік Вернадський".

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі учасників 23-ї української антарктичної експедиції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цього року ще одна особливість, тому що, окрім наукових досліджень, ми розпочали модернізацію станціі. І для нас дуже важливо, щоб ми продовжували це робити, і заклали відповідні кошти на 2020 рік. Тому що 2020 рік, до речі, символічний, це рік 200-ліття відкриття Антарктиди”, - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що метою цих робіт є удосконалення станції "Академік Вернадський", щоб вона відповідала таким стандартам, і була так оновлена, щоб конкурувати з іншими станціями.

Читайте також: Вибори на антарктичній станції тривали годину — проголосували 34 українці

Під час зустрічі очільник 23-ї української антарктичної експедиції Віктор Ситов зазначив, що дійсно дуже багато уваги в цьому році було приділено переоснащенню станції.

"Станція якісна та добротна, але навіть все найякісніше, все найдовговічніше виходить з ладу. Прийшов час поміняти дизеля, прийшов час поміняти опріснювач, і все інше, тому що час від часу це потрібно робити. Велика подяка центру і міністерству, що нарешті звернули увагу на те, що станцію потрібно модернізувати. І я бачу, що в майбутньому ці роботи будуть продовжуватися", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-