Жодного виправдувального вироку у справах НАБУ не було - Ситник

Жодного виправдувального вироку у справах НАБУ не було - Ситник

Укрінформ
Жодного виправдувального вироку у справах, які розслідувало Національне антикорупційне бюро України і які були направлені до судів, немає.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день із грудня 2015 року, коли було зареєстровано перше кримінальне провадження, жодного виправдувального вироку у справах, які скеровувалися до суду, винесено не було”, - сказав Ситник.

Водночас він відзначив, що фактично є лише одна справа, розслідувана НАБУ, яка швидко слухається в суді, - це справа, фігурантом якої є мер Одеси Геннадій Труханов (щодо заводу “Краян” - ред.).

Також він підкреслив, що зараз у роботі детективів знаходиться 720 кримінальних проваджень, до відповідальності притягуються майже півтисячі осіб.

Читайте також: Антикорупційний комітет ВР розглядає ефективність роботи Ситника і Холодницького

Директор НАБУ уточнив, що серед держпідприємств, щодо яких у НАБУ здійснює розслідування, - це ДП “Запоріжжяобленерго”, Адміністрація морських портів України, Укрзалізниця, Укргазвидобування і багато інших.

Окремо він зазначив, що не НАБУ вирішує, винувата особа чи ні, а суд вирішує питання винуватості чи невинуватості особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-