Вбивство Гандзюк: підозрюваним у нападі

Вбивство Гандзюк: підозрюваним у нападі "пом'якшили" статтю

Укрінформ
Генеральна прокуратура України змінила підозру ймовірним виконавцям нападу на Катерину Гандзюк на підставі оцінених доказів.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Підставою (для зміни підозри - ред.) було бажання обвинувачених надати додаткову інформацію, сприяти слідству", - зазначив речник ГПУ.

Він відмітив, що це відбулось ще 4 квітня.

"Інша додаткова інформація в інтересах слідства не розповсюджується", - додав Лисенко у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу, яким був зміст свідчень і чи будуть висунуті нові підозри в рамках справи.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про "пом'якшення" підозри Сергієві Торбіну та чотирьом імовірним виконавцям убивства Катерини Гандзюк.

Читайте також: Засідання ТСК у справі Гандзюк відбувається в закритому режимі

Як повідомлялось, ГПУ відтепер інкримінує фігурантам справи ч.2 статті 121 Кримінального кодексу України - "Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого". Ця стаття передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років.

Раніше їх підозрювали в умисному вбивстві за частиною 2 статті 115, що загрожувало позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-