Депутати хочуть залишити Феофанію лікарнею “для своїх” - Супрун

Депутати хочуть залишити Феофанію лікарнею “для своїх” - Супрун

Укрінформ
МОЗ працює над створенням єдиного медичного простору в рамках підготовки програми медичних гарантій. Всі відомчі медзаклади, як лікарні для залізничників, чорнобильців чи держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян.

Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Українські медзаклади мають працювати в єдиному медичному просторі, коли всі лікарні однаково доступні для кожного громадянина. Будь-які виключення, що пропонують запровадити на цьому шляху, суперечать ідеї трансформації системи охорони здоров’я — пацієнт в центрі уваги. Не депутат, міністр чи президент. А кожен громадянин, як платник податків, має право обирати державний, комунальний чи приватний медзаклад, в якому він хоче лікуватися", - написала Супрун.

За її словами, за направленням сімейного лікаря пацієнти матимуть можливість звернутися в будь-яку лікарню по допомогу, в тому числі і в такі лікарні як Феофанія.

Читайте також: Супрун: "VIP-лікарні" мають бути доступними для всіх - перші кроки зроблено

"Одразу отримали реакцію від народних обранців. У Верховній Раді вже зареєстровано законопроект, який має на меті зробити такі заклади як Феофанія недосяжними до трансформації системи охорони здоров’я. Ініціатори законопроекту пропонують залишити для медзакладів Державного управління справами та Національної академії медичних наук все без змін — щоб вони і надалі фінансувалася за окремою статтею видатків бюджету й надавали медичні послуги лише для “своїх”. Тобто не переходила на принцип фінансування “гроші за пацієнтом”, не надавала послуги для всіх громадян, які захочуть там лікуватися, а й надалі існувала як окремий острів, куди потрапити можуть тільки обрані", - написала Супрун.

Вона зазначила, що законопроект подали члени фракцій БПП, Народного фронту, Батьківщини та групи Воля народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-