Суд у справі Аласанії проти НСТУ перенесли на червень

Суд у справі Аласанії проти НСТУ перенесли на червень

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва переніс засідання про скасування рішення наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) від 31 січня 2019 року щодо дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією на 11 червня.

Про це повідомляє Суспільне мовлення.

“Таке рішення оголосила суддя Шевченківського районного суду міста Києва Тамара Пономаренко на черговому засіданні, яке відбулося 19 квітня і тривало майже 3 години”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, 12 квітня відбулося перше судове засідання щодо розірвання контракту із Зурабом Аласанією за його позовом до ПАТ “НСТУ” та членів наглядової ради Тетяни Лебедєвої, Світлани Остапи, треті особи – члени наглядової ради В’ячеслав Козак, Олексій Панич і Вадим Міський. Тоді суд оголосив перерву до 19 квітня.

Є ще дві справи - за позовом Євгена Глібовицького, - які має розглядати Шевченківський районний суд міста Києва та господарський суд міста Києва. Відомо, що у господарському суді перше засідання заплановане на 10 травня.

Читайте також: Три суди розглядають позови через "контракт Аласанії"

Нагадаємо, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією, ініціатором якого став член НР В’ячеслав Козак. Згідно з цим рішенням, Аласанія мав працювати ще два тижні, а тоді наглядова рада НСТУ мала призначити тимчасово виконуючого обов’язки. 31 січня на засіданні було запропоновано, що т.в.о. голови правління НСТУ має стати член правління НСТУ Микола Чернотицький, який сказав, що не бачить себе очільником Суспільного.

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення, яким встановила дату розірвання контракту з Аласанією 6 травня 2019 року, тобто після президентських виборів.

Як повідомлялося, Глібовицький подав до суду на рішення наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Аласанією. Він вважає, що наглядова рада НСТУ має скасувати це своє рішення.

Також відомо, що у лютому Аласанія подав до суду на НСТУ та членів наглядової ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-