Три суди розглядають позови через

Три суди розглядають позови через "контракт Аласанії"

Укрінформ
На сьогодні наявні три судові провадження про скасування рішення наглядової ради НСТУ від 31 січня щодо дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією.

Про це повідомляє сайт “UA: Суспільне мовлення” з посиланням на протокол засідання наглядової ради від 25 березня.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, наглядова рада подала запит у НСТУ щодо наявних судових рішень станом на 22 березня. Директор юридичного департаменту ПАТ "НСТУ" Максим Дорофєєв відповів, що наявні три судові провадження про скасування рішення наглядової ради від 31 січня 2019 року щодо дострокового припинення контракту з головою правління.

Першу справу розглядає Шевченківський районний суд Києва, суддя Пономаренко Тамара Василівна, за позовом Аласанії до ПАТ "НСТУ", членів Наглядової ради Тетяни Лебедєвої, Світлани Остапи, треті особи – члени наглядової ради В’ячеслав Козак, Олексій Панич, Вадим Міський. Судове засідання призначено на 12 квітня 2019 року.

Другу справу розглядає Шевченківський районний суд Києва, суддя Мальцев Дмитро Олександрович, за позовом члена наглядової ради НСТУ Євгена Глібовицького до ПАТ "НСТУ", третя особа - Аласанія, про визнання протиправними та скасування рішення щодо дострокового припинення контракту.

Третю справу розглядає господарський суд Києва, суддя Щербаков, за позовом Глібовицького до ПАТ "НСТУ", третя особа - Аласанія, про визнання протиправними та скасування рішення щодо дострокового припинення контракту.

Читайте також: Розірвання контракту з Аласанією відклали до 6 травня

Офіційні документи на адресу ПАТ "НСТУ" із жодного з судів не надходили.

Як повідомлялося, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією, ініціатором якого став член наглядової ради В’ячеслав Козак. Згідно з цим рішенням, Аласанія мав працювати ще два тижні, після чого наглядова рада НСТУ мала призначити тимчасового виконувача обов’язків. 31 січня на засіданні було запропоновано т.в.о. голови правління НСТУ кандидатуру члена правління НСТУ Миколи Чернотицького.

Водночас 12 лютого наглядова рада НСТУ своїм рішенням перенесла дату розірвання контракту з Аласанією на 6 травня 2019 року, тобто після президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-