За добу до поліції надійшло 47 повідомлень про мінування

За добу до поліції надійшло 47 повідомлень про мінування

Укрінформ
Впродовж минулої доби до поліції надійшло 47 неправдивих повідомлень про замінування.

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Російські найманці та терористи так званих псевдореспублік з метою дестабілізації ситуації в країні «постаралися» в неділю на «славу». Тільки за минулу добу до підрозділів Національної поліції надійшло 47 неправдивих повідомлень про замінування", - зазначив Аброськін.

За його словами, 15 таких повідомлень зареєстровано у Харкові, 19 - у Києві, 6 - у Львові, 3 - в Одесі, 2 - у Дніпрі, та по одному у Волновасі Донецької області і Новій Каховці Херсонської області.

"Об’єктами посягань були: у місті Харків – міжнародний аеропорт “Харків”, супермаркети “Ашан” й “Ave Plaza”, торгово-розважальні центри “Даффі”, “Французький Бульвар” готелі “Kharkiv Palace”, “Овіс”, “Харків”, “Мир”, “Меркурій”, “Парк Готель”, “12”, “19”, “Кірова” та супермаркети “Ашан”, у столиці – шість культових православних споруд та супермаркети “Ашан”, ресторан швидкого харчування “McDonald’s”, - уточнив Аброськін.

Читайте також: Масові мінування в Харкові: всі повідомлення надійшли з окупованих територій

Він додав, що у Львові у повідомленнях про замінування йшлося про аеропорт ім. Данила Галицького, залізничний вокзал, торгово-розважальні центри “Форум”, “King Cross Leopolis”, “Forum Lviv”, “Victoria Gardens”, у Одесі – готель “Одеса”, телеканал “7-й канал”, Одеський Національний Академічний театр опери і балету, у Дніпрі - супермаркети “Ашан”.

Також у Волновасі "мінували" загальноосвітню школу № 7, в якій була розташована виборча дільниця, а у Новій Каховці – гідроелектростанцію.

За словами Аброськіна, у результаті перевірок вибухонебезпечних предметів не було виявлено. За усіма цими фактами відкрито 20 кримінальних проваджень.

"На моє особисте переконання, своїми діями злочинці дратували тільки звичайних громадян, яки займалися господарськими справами, відвідували магазини, відпочивали в розважальних закладах, подорожували. Тільки в Харкові загалом було евакуйовано 7600 громадян", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-