СБУ назвала ім'я чоловіка, який заклав вибухівку під авто розвідника Шаповала

СБУ назвала ім'я чоловіка, який заклав вибухівку під авто розвідника Шаповала

Укрінформ
Чоловіка, який заклав вибухівку під автомобіль українського розвідника Максима Шаповала, звуть Олег Шутов.
Про це на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Шутов Олег Миколайович, 9 березня 1966 року народження, мешканець міста Донецька. Саме ця особа 26 червня 2017 року заклала вибуховий пристрій під автомобіль українського генерала розвідки Максима Шаповала. Ми вперше сьогодні оприлюднюємо дані щодо виконавця цього теракту”, - зазначив Грицак.

За його словами, для цього Шутов орендував квартиру в будинку, де проживав Шаповал. Окрім цього, як поінформував глава СБУ, Шутов також орендував паркомісце поруч із місцем, де ставив свою машину Шаповал.

Очільник СБУ додав, що після виконання злочину буквально через годину Шутов зібрав свої речі із орендованої квартири й покинув Київ, виїхавши до РФ, а звідти — на Донбас.

“Шутов є співробітником так званого центру спецоперацій “МГБ ДНР”. Цей центр перебуває під постійною опікою офіцерів ФСБ РФ, а також військової розвідки (Росії — ред.)”, - додав Грицак.

Читайте також: СБУ затримала групу диверсантів російських спецслужб

Він нагадав, що керівником цього центру є Василь Євдокимов на прізвисько “Ленін”, і що саме він по завданню російських спецслужб організував 31 березня 2017 року вбивство офіцера української контррозвідки Олександра Хараберюша.

Як повідомлялося, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Максим Шаповал загинув вранці 27 червня у Києві в результаті підриву автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-